Mensen uit de praktijk
Onze Beroepsvereniging van Visgroothandelaars is voor en door ondernemers.
Doordat ons bestuur allen werkaam zijn in de vissector, begrijpen wij uw noden beter dan wie dan ook.
leden van VISGRO zijn terug te vinden in heel wat provincies, ze hebben echter één ding gemeen: ze kopen allen een belangrijk deel van hun verse vis in een of alle visveilingen van Zeebrugge, Oostende of Nieuwpoort. Met de nieuwe zoekfunctie is het heel gemakkelijk een aangesloten groothandelaar van VISGRO vzw te vinden.
Kopen bij leden van onze beroepsvereniging is kopen in vertrouwen. Er wordt een strikte erecode nageleefd.
Op dag A bestellen is reeds dag B geleverd!
De vishandelaren aangesloten bij onze Beroepsfederatie zijn gevolmachtigd om u onder label visproducten aan te bieden die én lokaal aangeland én duurzaam gevangen zijn.
Vanaf medio deze zomer moeten de producten van onze lokale duurzame visserij onder label bij de vishandelaars te verkrijgen zijn.
Volg onze nieuwsberichten inzaken het Valduvis-project.
De boeiendste reportages van het leven op zee. Veel materiaal werd ons verstrekt door Pedro Rappé.
Pedro is stuurman op de Z.483 – Jasmine. Met een virtual-reality bril wordt het nog spectaculairder.
Heeft u een evenement en u wil de show stelen met virtual reality over het vissersleven? Bel of mail ons!
Wist u dat onze verenigingen tal van evenementen organiseren? Nee? Vraag informatie op: wij bieden pakketten VIP-zitjes aan.
Een rondleiding door de vissershaven en visveiling, een boottocht, we kunnen dat organiseren.
Handige contactpagina met alle nuttige adressen en telefoonnummers. Maak dat u steeds bij de juiste persoon terecht komt.
Centraal nummer
0475 – 95.54.63
of mail ons:
info@visgro.be
Onze Beroepsvereniging van Visgroothandelaars is voor en door ondernemers.
Doordat ons bestuur allen werkaam zijn in de vissector, begrijpen wij uw noden beter dan wie dan ook.
Wij staan 7/7 klaar om u te helpen waar wij kunnen. We hebben een uitgebreide database met allerlei nuttige adressen. In tal van dossiers kunnen wij bemiddelen. Zeer gekend is onze evenementenkalender: Festival van de Noordzee, maatjeshappening, Meet & Greet etc.
VISGRO vzw – Beroepsvereniging voor visgroothandelaars, zetel- en mandaathouder in tal van instellingen op regionaal en overheidsniveau. Uw belangen worden dan ook heel goed gevrijwaard.
VISGRO is de enige beroepsvereniging voor visgroothandelaren in België. Handelaren met een geldig BTW-nummer met als hoofdactiviteit het verhandelen van vis, schaal- en schelpdieren of visproducten naar andere bedrijven, instellingen of ondernemingen kunnen lid worden.
Daarnaast kunnen belangstellenden of andere belangengroeperingen toegetreden lid worden. Zo worden ze van alle activiteiten en ontwikkelingen op de hoogte gehouden, maar hebben geen stemrecht.
Onze laatste groep ‘Vrienden van de vis van bij ons’ is een groeiende club van gepassioneerde mensen die de lokaal aangevoerde vis een warm hart toedragen en op de hoogte willen blijven van alle evenementen.
VISGRO vzw streeft ernaar nauwe samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere belangengroepen zoals: SALV, VLAM, de Vlaamse Visveiling, de Rederscentrale, VDAB, Promovis Nieuwpoort, UNIZO, ILVO, VLIZ etc.
Gastronomische tijdschriften:
Dolce, Horeca Revue, Horeca Vlaanderen Krant, Onze Chef etc. Visvakbladen: Vismagazine, Nederlandse Oestervereniging, Syntra-West, RESOC-Serr Brugge-Oostende, div. Hotelscholen, Stad Brugge (economie, visserij en leefmilieu), Min. van Onderwijs, Dep. van landbouw en visserij, Min. van toerisme, Maritiem instituut Mercator (Visserijschool), noordzeeviskookboek, Europees Visserijfonds (EFMZV), POM, Week van de Smaak, Coney Island vzw, Feestcomités, Toeristische diensten (Westtoer), Horeca Vlaanderen, maar ook met universiteiten, Visopleidingen in Nederland (SVO) en Frankrijk (Boulogne), Comité Visserijdagen Breskens etc.,
Daarnaast oefent het een adviserende functie uit of zijn we zetelhouder in:
Ons secretariaat is gelegen aan de jachthaven in Zeebrugge (Rederskaai).
De visgroothandelaar in je buurt kent de zee op zijn duimpje en neemt tijd voor zijn klanten. Vandaag besteld, morgen al in huis. Vaak werken ze de hele nacht door om ‘s morgens al op tijd in uw zaak met de bestelling te staan.
Vis is rijk aan eiwitten, vitamine B12 en D en een bron van vitamine B3 en B6, kalium, fosfor, selenium en jodium. De meeste vissoorten zijn mager en passen perfect in een lijnvriendelijk menu. Vette vissoorten hebben echter ook belangrijke troeven. Zij zijn onze belangrijkste voedingsbron van de onverzadigde omega 3-vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren zijn essentieel voor een normale hersenwerking en een normaal gezichtsvermogen en hebben een gunstig effect op onze hart- en bloedvaten.
Vandaar de aanbeveling om minstens 250 mg EPA en DHA per dag in te nemen. Dat kan gemakkelijk door als onderdeel van een gezonde voeding twee keer per week vis, ook vette vis, te eten.
Vette vis levert bovendien extra vitamine D, een vetoplosbaar vitamine die belangrijk is voor een goede calciumopname en zo ook zorgt voor een optimale opbouw en onderhoud van sterke botten. Vitamine D draagt ook bij tot een goede werking van het immuunsysteem.
Wat mag u verwachten? Acties van individuele ondernemers, recepten en nuttige weetjes zoals ‘Vis van het Seizoen’. Maar nog veel meer.
Als beroepsvereniging is het van het allergrootste belang samenwerkingsverbanden aan te gaan en mandaten te bezetten bij een groot aantal (semi)officiële organisaties. Onze partners om uw belangen het beste te dienen zijn:
U heeft een viswinkel, bent markt- of ambulante handelaar? De Federatie is het juiste adres. Ze werken heel nauw samen met UNIZO dat tal van ledenvoordelen garandeert
De leden zijn alle rederijen die een professioneel vissersvaartuig onder Belgische vlag uitbaten. Deze vaartuigen hebben als thuishaven Blankenberge, Nieuwpoort, Oostende of Zeebrugge. Informatievoorziening, lobbyen, projectcoördinatie en administratieve ondersteuning maken deel uit van het werkdomein van de Rederscentrale. Er wordt mee gedacht en mee onderhandeld over Europees, Belgisch federaal en Vlaams regionaal beleid voor zaken die een impact hebben op de visserij.
De visveiling handhaaft zijn status als “huis van vertrouwen” voor de diverse aanvoerders, groothandelaars en visverwerkingsindustrie door het aanbieden van diverse diensten :
De steun van het EFMZV wordt toegekend in de vorm van kapitaalpremies voor structuurverbetering in de visserij- en aquacultuursector, in het bijzonder structuurverbetering dat gericht is op duurzaamheid. De steun wordt zowel voor de productie van vis en aquacultuurproducten (rederijen en aquacultuurbedrijven), de commercialisatie en(verwerking ervan, de uitrusting van visveilingen als voor de generieke promotie toegekend. In de periode 2014-2020 kunnen ook subsidies worden toegekend voor de eerste installatie van jonge vissers als reder. Ook allerlei andere ondersteunende projecten die collectief worden uitgevoerd (bijvoorbeeld onderzoeksprogramma’s) komen binnen dit programma in aanmerking voor steun. De EFMZV-steun loopt parallel met de FIVA-steun. FIVA-steun wordt alleen toegekend als het EFMZV ook steun toekent voor hetzelfde project.
Op de producten van hier zijn we trots. Dat mag ook, want ze worden stuk voor stuk gemaakt door absolute vakmensen met een enorme expertise en betrokkenheid.
Maar de voordelen van lokale herkomst reiken verder. Veel Vlamingen geven de voorkeur aan producten uit eigen land, omdat die minder lang onderweg zijn en dus verser zijn. En omdat het de eigen economie en werkgelegenheid steunt. Maar nog vaker kiezen we producten van eigen bodem simpelweg omdat we die lekkerder vinden.
Dit instituut beheert ook de databank World Register of Marine Species, een gezaghebbende gegevensbank met de taxonomie van ongewervelde mariene soorten, dagelijks bijgehouden door experte taxonomen van over de gehele wereld. Deze gegevensbank dient als basis voor de meeste andere gevensbanken die hetzelfde onderwerp behandelen. De gegevens uit deze databank worden vrijgegeven onder de licentie Creative Commons Attribution 3.0, waardoor ze ook bruikbaar zijn in wikipedia. Het VLIZ is een vzw opgericht in 1999. Het bestuur van het VLIZ bestaat uit een Algemene vergadering, een Raad van bestuur (14 leden) en een Wetenschappelijke Commissie. Sinds de oprichting in 1999 staat het VLIZ onder leiding van directeur Jan Mees.
SALV-overleg Wetstraat Brussel
Objectieve tool om inspanningen te meten
Gesteund door het Departement Landbouw en Visserij en belangrijke vis(groot)handelaren ontwikkelde het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedings onderzoek (ILVO) in nauwe samenwerking met de Reders centrale een objectieve en wetenschappelijk onder bouwde tool die de verduurzaming van visserij activiteiten kan meten en zichtbaar maken: de VALDUVIS-duurzaamheidsscore.
Brugge diensten economie en visserij
Visveiling Nieuwpoort
Een sterke vakvereniging zorgt ervoor dat de som van de individuele delen groter is dan louter de optelsom. Samen sterk!
Door het thuiskoopsysteem is er ook steeds minder sociaal contact onder de collega’s. Vroeger kwamen we met zijn allen naar de vismijn van Oostende, Zeebrugge of Nieuwpoort. Nu zitten de meesten van ons thuis achter een computerscherm. We klaagden en zaagden eens tegen elkaar, maar we leerden vooral ook van elkaar.
Alle bestuursleden hebben een ruime ervaring in de vissector als groothandelaar. Zij zijn gewend om vis aan te kopen op de lokale visveilingen van Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort, maar even gemakkelijk bestellen ze in IJsland, Noorwegen, Verenigd koninkrijk of Sri Lanka. Een ruime expertise is dus aanwezig om u te adviseren inzake deze soms complexe materie.
Beroepsvereniging voor visgroothandelaren
Rederskaai 16 Bus 2 E/F
8380 Zeebrugge
00 32 475 95.54.63
Bouwmeestersstraat 71
9040 GENT
info@vishandelaar.be
Een lidmaatschap van onze verenigingen biedt tal van voordelen, lid zijn van de Federatie van Vishandelaars heeft een extra voordeel: je bent automatisch aangesloten bij UNIZO!
Noodzakelijke cookies zijn absoluut noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Alle cookies die mogelijk niet bijzonder noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden niet-noodzakelijke cookies genoemd. Het is verplicht om toestemming van de gebruiker te verkrijgen voordat deze cookies op uw website worden geplaatst.