Vishandelaar
  • Home
  • Consument
  • Groothandel
    • Zoeken
    • Bestuurders
  • Kleinhandel
    • Zoeken
    • Bestuur
  • LEDEN
    • JENS NV
    • VISHANDEL BULTÉ
    • VISHANDEL BOEL
    • NINO SEAFOOD
  • Zoek
  • Menu
ZOEKEN!
ZoekfunctieVislabelIn beeldContactgegevens

Met de zoekfunctie is het heel gemakkelijk een aangesloten lid van onze Federatie en dus een van uw collega’s te vinden, zij gingen u voor en sloten zich aan bij de beroepsvereniging.

Ook de beide hoofdkantoren zijn aangeduid: Rederskaai 16 te Zeebrugge en Koningin Astridlaan 29 te Brugge. Op beide adressen kunt u terecht om over uw aansluiting te komen praten.

Aangesloten zijn bij een beroepsvereniging is anno vandaag een must. Mandaten bezetten in tal van overlegorganen, uw belangen verdedigen en begeleiding en advies. Meer moet dat niet zijn.

Bel of mail vandaag nog om een infopakket te ontvangen.

Bij aansluiting vóór 30/6/2020 ontvangt u het prachtige 3D-kookboek ‘Vis van bij ons gratis’.

VorigeVolgende
1234

De vishandelaren aangesloten bij onze Beroepsfederatie zijn gevolmachtigd om u onder label visproducten aan te bieden die én lokaal aangeland én duurzaam gevangen zijn.

De boeiendste reportages van het leven op zee. Veel materiaal werd ons verstrekt door Pedro Rappé. Stuurman op de Z.483 – Jasmine. Met een virtual-reality bril wordt het nog spectaculairder.

Handige contactpagina met alle nuttige adressen en telefoonnummers. Maak dat u steeds bij de juiste persoon terecht komt.

Centraal nummer 0475 – 95  54 63

info@visgro.be

laurian.verbiest@unizo.be

Mensen uit de praktijk

Onze Federatie van Vishandelaars is voor en door ondernemers. Door onze werkzaamheden in de vissector begrijpen wij uw noden beter dan wie dan ook.

Informatiepunt

Samen met de ondernemerslijn van UNIZO staan we 24/7 klaar om u te helpen waar wij kunnen. We hebben een uitgebreide database met allerlei nuttige adressen.

Verdedigen van belangen

De Federatie Vishandelaars is zetel- en mandaathouder in tal van instellingen op regionaal en overheidsniveau. Uw belangen worden dan ook heel goed verdedigd.

De vishandel — gewoonweg lekker!

VorigeVolgende
Wulken

Alles over de vishandel in je buurt op www.vishandelaar.be

Vis van de vishandel is gewoon lekker. Je vishandelaar weet wat de zee te bieden heeft en geeft je het advies dat je nodig hebt. Spring gerust binnen voor een vrijblijvend woordje uitleg, wij bijten niet!

Bestel duurzaam gevangen vis

Waar vist onze Belgische vloot?

1
2
3
4
5
6
7
8
9
duurzame vis

De Federatie is een fusie van twee federaties en komt op voor de belangen van zowel de Viswinkels als de Ambulante Vishandelaars (Markt- en leurhandelaren.)

Naast belangenbehartiging biedt onze Federatie ook een aantal voordelen voor de leden:

  1. Kwaliteitscharter en bijhorende Sticker
    Elk lid van de Federatie kan een kwaliteitscharter ondertekenen waarbij hij goede kwaliteit en service garandeert aan de klant. Dit charter en de bijhorende sticker is een (h)erkenning naar de klant toe dat hij bij de vishandelaar terecht kan voor kwaliteitsvolle vis.
  2. Eigen fiche op de website
    Elk lid van de federatie krijgt een eigen fiche op deze website. Zo kan de klant snel en gemakkelijk een vishandelaar in zijn buurt terugvinden. Heel overzichtelijk in kaart gebracht met Google-maps

Er is meer dan één reden om te kopen bij de vishandel.

  • Bediening met de glimlach
  • Advies over vissoorten en hun bereiding
  • Dagverse bereidingen

Méér redenen:

Eet minstens twee keer per week vis en blijf gezond

Vis is rijk aan eiwitten, vitamines, kalium, fosfor, selenium en jodium. Eet minstens twee keer per week vis om voldoende gezonde omega 3-vetzuren binnen te krijgen.

Vissersmandje

Visveiling Zeebrugge

Zeevruchten

Kabeljauw

rode poon

juni

Onze leden genieten tal voor voordelen

  • Ondernemerslijn UNIZO 0800 - 20750 (24/7)

  • Begeleiding opstart nieuwe zaak

  • Ondersteuning Federaal Voedselagentschap

  • Modelbrieven

  • Tussenkomst overheid - FOD Economie - besturen

  • Hulp bij webshop

  • Bemiddeling voor stageplaatsen

  • Opleiding tot winkelverkoper - visbewerker

  • Full color webpagina over uw bedrijf op deze site

  • Groepskortingen - groepsaankoop - VIP-zitjes

    Hier plaats je de inhoud

Vakmensen

 
VorigeVolgende

Over de vishandel

De vishandelaar in je buurt kent de zee op zijn duimpje en neemt tijd voor zijn klanten. Hij legt je uit wat de ideale bakwijze is van de zeetong die je net hebt gekocht en in welke periode de tongschar op zijn best is.

Redenen genoeg om bij de vishandelaar in je buurt te kopen

  1. Persoonlijke bediening met de glimlach
  2. Het beste advies over vissoorten en hun bereidingswijze
  3. Marktaanbod verse vis en heerlijke bereidingen
  4. Vers gefileerd, door een professional
  5. Vraag de precieze hoeveelheid die jij wil
  6. Gratis recepten en folders met visinfo

Vis is lekker én gezond

Vis is rijk aan eiwitten, vitamine B12 en D en een bron van vitamine B3 en B6, kalium, fosfor, selenium en jodium. De meeste vissoorten zijn mager en passen perfect in een lijnvriendelijk menu. Vette vissoorten hebben echter ook belangrijke troeven. Zij zijn onze belangrijkste voedingsbron van de onverzadigde omega 3-vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren zijn essentieel voor een normale hersenwerking en een normaal gezichtsvermogen en hebben een gunstig effect op onze hart- en bloedvaten.

Vandaar de aanbeveling om minstens 250 mg EPA en DHA per dag in te nemen. Dat kan gemakkelijk door als onderdeel van een gezonde voeding twee keer per week vis, ook vette vis, te eten.

Vette vis levert bovendien extra vitamine D, een vetoplosbaar vitamine die belangrijk is voor een goede calciumopname en zo ook zorgt voor een optimale opbouw en onderhoud van sterke botten. Vitamine D draagt ook bij tot een goede werking van het immuunsysteem.

U wenst op de hoogte te blijven van nieuwtjes en aanbiedingen uit de viswereld? Schrijf in voor onze nieuwsbrief!

Wat mag u verwachten? Acties van individuele ondernemers, recepten en nuttige weetjes zoals ‘Vis van het Seizoen’ en nog veel meer.

Als beroepsvereniging is het van het allergrootste belang samenwerkingsverbanden aan te gaan en mandaten te bezetten bij een groot aantal (semi)officiële organisaties. Onze partners om uw belangen het beste te dienen zijn:

Visgro vzwRederscentraleVlaamse visveilingEuropees Visserijfonds VLAMVLIZSALVProvincieLandbouw visserijILVOVisserij verduurzaamtStad BruggePROMOVIS VISVEILING
visgro

Het voltallige bestuur van VISGRO vzw – Beroepsvereniging voor Visgroothandelaren

VISGRO vzw strijdt voor de belangen van de groothandelaren in vis en visproducten en bezet mandaten op alle officiële functies. Bent u groothandelaar en nog niet aangesloten? Mail ons op info@visgro.be

De Rederscentrale is enerzijds een erkende productenorganisatie (CVBA) en anderzijds een erkende beroepsvereniging (vzw) die op beide fronten de belangen behartigt van de reders ter zeevisserij. Daarbij fungeert de Rederscentrale als schakel tussen de sector en de verschillende overheden. De productenorganisatie focust op de productie- en marketingplanning voor de visserijactiviteiten van haar leden. Als beroepsvereniging vervult de Rederscentrale de rol van enige werkgeversvertegenwoordiger binnen het zeevisserij-gebonden sociaal overleg.

De leden zijn alle rederijen die een professioneel vissersvaartuig onder Belgische vlag uitbaten. Deze vaartuigen hebben als thuishaven Blankenberge, Nieuwpoort, Oostende of Zeebrugge. Informatievoorziening, lobbyen, projectcoördinatie en administratieve ondersteuning maken deel uit van het werkdomein van de Rederscentrale. Er wordt mee gedacht en mee onderhandeld over Europees, Belgisch federaal en Vlaams regionaal beleid voor zaken die een impact hebben op de visserij.

De Vlaamse Visveiling (VLV) De Vlaamse Visveiling, een private onderneming, exploiteert twee veilingen gelokaliseerd in de 2 Vlaamse vissershavens Zeebrugge en Oostende. De missie van de Vlaamse visveiling is het samenbrengen van de vraag naar en het aanbod van verse wilde vis met als doel de beste prijs te bekomen voor producenten en kopers. De aangevoerde vis wordt in realtime verkocht via het internet op een netwerk welke 3 klokken verbindt nl. in Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort. Jaarlijks vindt zo’n 17 miljoen kg vis hun weg via groothandel naar consumenten binnen gans Europa.

Dienstverlening door de visveiling

De visveiling handhaaft zijn status als “huis van vertrouwen” voor de diverse aanvoerders, groothandelaars en visverwerkingsindustrie door het aanbieden van diverse diensten :

  • Sorteren van vis door middel van een aangepast machinepark en een poule van 60 mensen
  • Veilen van de vis via een up to date veilsysteem
  • Keuring van aangeboden vis
  • Bevoorrading van ijs
  • Kistenwas
  • Transport coordinatie
  • Bevoorraden van schepen

Het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) is ingevoerd in 2014 en is de opvolger van het Europees Visserijfonds (EVF). Het ondersteunt lidstaten om de doelstellingen van het GVB en de GMO te behalen. Het wil een concurrerende, ecologisch duurzame, economisch levensvatbare en maatschappelijk verantwoorde visserij en aquacultuur bevorderen

De steun van het EFMZV wordt toegekend in de vorm van kapitaalpremies voor structuurverbetering in de visserij- en aquacultuursector, in het bijzonder structuurverbetering dat gericht is op duurzaamheid. De steun wordt zowel voor de productie van vis en aquacultuurproducten (rederijen en aquacultuurbedrijven), de commercialisatie en (verwerking ervan, de uitrusting van visveilingen als voor de generieke promotie toegekend. In de periode 2014-2020 kunnen ook subsidies worden toegekend voor de eerste installatie van jonge vissers als reder. Ook allerlei andere ondersteunende projecten die collectief worden uitgevoerd (bijvoorbeeld onderzoeksprogramma’s) komen binnen dit programma in aanmerking voor steun. De EFMZV-steun loopt parallel met de FIVA-steun. FIVA-steun wordt alleen toegekend als het EFMZV ook steun toekent voor hetzelfde project.

Producten van bij ons doen schitteren, promotie maken voor producten van bij ons: dat is wat we doen, de korte versie. De lange versie is niet veel langer. Wel preciezer: promotie voor zuivelproducten, aardappelen, groenten & fruit, vis, vlees, bier, bioproducten, streekproducten en bloemen & planten van bij ons. Achter die ene zin schuilen intensieve samenwerkingen tussen de Vlaamse overheid, de marketing- en communicatiespecialisten van VLAM en vissers, landbouwers, veilingen, telers, vakmensen en iedereen die versproducten van eigen bodem produceert, verwerkt of verdeelt.

Troeven van herkomst uitspelen

Op de producten van hier zijn we trots. Dat mag ook, want ze worden stuk voor stuk gemaakt door absolute vakmensen met een enorme expertise en betrokkenheid.

Maar de voordelen van lokale herkomst reiken verder. Veel Vlamingen geven de voorkeur aan producten uit eigen land, omdat die minder lang onderweg zijn en dus verser zijn. En omdat het de eigen economie en werkgelegenheid steunt. Maar nog vaker kiezen we producten van eigen bodem simpelweg omdat we die lekkerder vinden.

VLLIZ

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) is het coördinatie- en informatieplatform voor zeewetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen. Dit onderzoeksonderondersteunend instituut is gevestigd in Oostende en beheert het Vlaams Marien Data- en Informatie Centrum (VMDC), het Infoloket, de Zeebibliotheek en het onderzoeksschip ‘RV Simon Stevin’ ( tot 2011 ‘

Dit instituut beheert ook de databank World Register of Marine Species, een gezaghebbende gegevensbank met de taxonomie van ongewervelde mariene soorten, dagelijks bijgehouden door experte taxonomen van over de gehele wereld. Deze gegevensbank dient als basis voor de meeste andere gevensbanken die hetzelfde onderwerp behandelen. De gegevens uit deze databank worden vrijgegeven onder de licentie Creative Commons Attribution 3.0, waardoor ze ook bruikbaar zijn in wikipedia. Het VLIZ is een vzw opgericht in 1999. Het bestuur van het VLIZ bestaat uit een Algemene vergadering, een Raad van bestuur (14 leden) en een Wetenschappelijke Commissie. Sinds de oprichting in 1999 staat het VLIZ onder leiding van directeur Jan Mees.

Visserij Advies geven over zeevisserij is één van de kerntaken van de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij. De Vlaamse zeevisserij is actief in de Belgische Noordzee, maar ook in andere EU-wateren (bijvoorbeeld de Ierse Zee, het Engels kanaal en de Golf van Biskaje) en heeft historische rechten in de Noorse wateren. De SALV geeft niet alleen advies over het strikte visserijbeleid, maar ook over andere beleidsinitiatieven die een invloed hebben op de visserij. Aangezien de Noordzee een federale bevoegdheid is in België, daar waar visserij een Vlaamse bevoegdheid is, kan het voorkomen dat de SALV ook advies verstrekt aan de federale overheid. Adviezen over visserij worden binnen de SALV opgemaakt door de Technische Werkcommissie Visserij (TWV). Afspraak is dat de adviezen die worden goedgekeurd door de TWV zonder verdere inhoudelijke discussie worden goedgekeurd door de SALV.

SALV Technische Werkcommissie Visserij

  • Effectieve leden
    • Rederscentrale c.v.
      • Emiel Brouckaert (voorzitter)
      • Dany Vlietinck
      • Dirk Degrendele
      • Geert De Groote
      • Karel Ackx
      • Marina Lepeire-Nollet
    • Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV)
      • Michel Claes
    • Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV)
      • Birger Victor
    • Algemene Centrale der Liberale Vakbonden (ACLVB)
      • Nathalie Vantorre
    • Vlaamse Federatie Vishandelaars vzw
      • Willy De Jaegher
    • Belgische Groepering van de Visindustrie
      • Stefan Van Sande
    • Vlaamse Visveiling nv
      • Sven Van Acker
      • Sylvie Becaus
    • Stedelijke Vismijn Nieuwpoort
      • Kris Vandecasteele
    • Maritiem Instituut
      • Jan Denys
    • Milieubeweging
      • Krien Hansen
    • VISGRO vzw
      • Maarten du Bois

SALV-overleg Wetstraat Brussel

salv

De Vlaamse visserij heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om duurzamer te worden. Op basis van 11 indicatoren ontwikkelde het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) de Valduvis-tool om die inspanningen in cijfers uit te drukken. Via Valduvis, kort voor ‘valorisatie van duurzaam gevangen vis’, kan bovendien elk vaartuig individueel opgevolgd worden. Ecologische, sociale en economische duurzaamheid De Valduvis-tool meet de duurzaamheid van visserijactiviteiten op ecologisch, sociaal en economisch vlak en maakt deze zichtbaar aan de hand van een duurzaamheidsster. Ecologische duurzaamheid heeft betrekking op de directe en indirecte impact van de visserij op het ecosysteem, zoals het visbestand, het seizoen en de visserijdruk. Sociale duurzaamheid verwijst naar de verloning van werknemers in de visserijsector, de veiligheid aan boord en het dierenwelzijn. Economische duurzaamheid omvat de rentabiliteit en de financiële stabiliteit van de rederijen. Uiteindelijk wordt over het geheel van indicatoren een score bepaald die aangeeft hoe het betrokken vaartuig evolueert naar de duurzaamheidsdoelstellingen.

schauvliege

Het zeevisserijbeleid is in België een exclusieve Vlaamse bevoegdheid, die toebehoort aan de Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Het wordt opgevolgd door het Departement Landbouw en Visserij. Hoewel het beleid sterk Europees bepaald wordt, is er ook een Vlaamse component en daarop focust de dienst zich. De beleidsdomeinen omvatten zowel de recreatieve als de beroepsvisserij en de aquacultuur. Daarentegen behoort de openbare visserij (waaronder riviervisserij) op het grondgebied van het Vlaams Gewest tot de bevoegdheden van het Agentschap Natuur en Bos. Het beheer van het Belgisch deel van de Noordzee (BNZ) is een federale bevoegdheid van de staatssecretaris voor Bestrijding van sociale fraude, Privacy en Noordzee. De staatsecretaris werkt daarvoor samen met de federale minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.

ilvo

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) is een wetenschappelijke instelling waar multidisciplinair onderzoek in de land- en tuinbouw en visserij verricht wordt. Door het multidisciplinair karakter van het onderzoek worden productiesystemen in hun totaliteit bekeken, met aandacht voor het eindproduct, maar ook voor de wijze van produceren en de gevolgen voor maatschappij, milieu, dier, landschap en biodiversiteit. Ook het belangrijke VALDUVIS-project werd grotendeels uitgevoerd door ILVO.

Partnerschappen met allerlei verenigingen en instanties.

Voortaan wordt binnen de Belgische visserijsector de factor ‘duurzaamheid’ aangeven op de veilklok. Via een groene zone op de klok weten kopers van elke partij vis of er een minimale duurzaamheidsgrens is gehaald en of de visser bezig is met een traject om het nog beter te doen. Het project heet ‘Visserij Verduurzaamt’. De erkenning is gebaseerd op een objectieve en wetenschappelijk onderbouwde tool die de verduurzaming van visserijactiviteiten kan meten en zichtbaar maken. Erkenning voor verantwoord ondernemen Duurzaamheid is een belangrijke maatschappelijke factor en niet uit het nieuwsbeeld weg te slaan. Vandaar dat de Belgische visserijsector een specifieke erkenning heeft ontwikkeld voor de inspanningen van de Belgische vloot naar een verantwoorde en duurzame visserij.

Objectieve tool om inspanningen te meten.

Gesteund door het Departement Landbouw en Visserij en belangrijke vis(groot)handelaren ontwikkelde het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedings onderzoek (ILVO) in nauwe samenwerking met de Reders centrale een objectieve en wetenschappelijk onderbouwde tool die de verduurzaming van visserij activiteiten kan meten en zichtbaar maken: de VALDUVIS-duurzaamheidsscore.

Als belangenorganisatie is het van het allergrootste belang partnerschappen aan te gaan met allerlei verenigingen en instanties.

brugge

Brugge die scone

Brugge diensten economie en visserij

Promovis

Visveiling Nieuwpoort

Een sterke vakvereniging zorgt ervoor dat de som van de individuele delen groter is dan louter de optelsom. Samen sterk!

Romeo Rau - Vishandel Jens nv - Nieuwpoort

Door het thuiskoopsysteem is er ook steeds minder sociaal contact onder de collega’s. Vroeger kwamen we met zijn allen naar de vismijn van Oostende, Zeebrugge of Nieuwpoort. Nu zitten de meesten van ons thuis achter een computerscherm. We klaagden en zaagden eens tegen elkaar, maar we leerden vooral ook van elkaar.

Pascal Janssens - Vishandel - Oostende
VorigeVolgende

Een team van ervaren vakmensen recht van de werkvloer

Door de fijne samenwerking met UNIZO-ondernemersloket kunnen we onze eigen expertise uit de vissector koppelen aan juridisch-, marketing-, boekhoudkundig-, en bestuurlijke kennis

viskleinhandelaars
Bestuur
HOMEPAGINA

VISGRO vzw

Beroepsvereniging voor visgroothandelaren

Rederskaai 16 Bus 2 E/F

8380 Zeebrugge

info@visgro.be

00 32 475 95.54.63

Federatie van Vishandelaars (FVV)

Bouwmeestersstraat 71

9040 GENT

info@vishandelaar.be

Lidmaatschap

Een lidmaatschap van onze verenigingen biedt tal van voordelen, lid zijn van de Federatie van Vishandelaars heeft  een extra voordeel: je bent automatisch aangesloten bij UNIZO!

Lokaal en duurzaam

HORSMAKREEL
tongschar
TONGSCHAR
STEENBOLK

ZONNEVIS
ZEEBAARS
kabeljauw
KABELJAUW

Copyright - Vishandelaar
Scroll naar bovenzijde
We gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalbezoeken te onthouden. Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies.
Cookie instellingenACCEPTEREN
Beheer toestemming

Privacy Overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Hiervan worden de cookies die als noodzakelijk zijn gecategoriseerd in uw browser opgeslagen, omdat ze essentieel zijn voor de werking van basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar als u zich afmeldt voor sommige van deze cookies, kan dit uw browse-ervaring beïnvloeden.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Noodzakelijke cookies zijn absoluut noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.

Niet noodzakelijk

Alle cookies die mogelijk niet bijzonder noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden niet-noodzakelijke cookies genoemd. Het is verplicht om toestemming van de gebruiker te verkrijgen voordat deze cookies op uw website worden geplaatst.